1990 Yılında Kahramanmaraş'ta A.Kadir Kurtul tarafından İSKUR'un temelleri atıldı. Sektöre iddialı bir şekilde giren İSKUR, ilk olarak pamuk, çırçır ve pamuk yağı üretimiyle faaliyetlerine başladı.
Tekstil sektöründe büyük hedefler belirleyen İSKUR ilk iplik tesisi olan OpenEnd işletmesini hayata geçirdi. OpenEnd tesisi 6 Ton/ Gün üretim kapasitesi ile üretime başladı.
Yerli piyasada tekstil sektöründe adından söz ettirmeye başlayan İSKUR için artık dünyaya açılma zamanı gelmişti. Kuruluşunun 7. Yılında ilk iplik ihracatını İsviçre’ye gerçekleştirdi.
Tekstil sektörü dışında farklı yatırım fırsatlarını değerlendiren İSKUR, gelişen enerji sektörüne güçlü bir adım attı. 4,7 Mw kurulu gücü olan ilk HES projemiz olan SÜLEYMANLI HES tesisi faaliyete geçti.
Tekstilin her alanında yatırımlarına devam eden İSKUR, 15 ton/gün kapasiteli ring iplik tesislerini ve 10 ton/gün kapasiteli örme boyahanesine sahip İSKUR BOYA şirketinin kuruluşunu gerçekleştirdi.
İSKUR Yönetim Kurulu Başkanı Kadir kurtul, Liverpool Pamuk Ticaret Borsası Yönetim Kurulu'na katılan ilk Türk iş adamı olarak Türk tekstil endüstrisinin gurur kaynağı oldu.
Ürünlerini dünya pazarlarına taşımak isteyen İSKUR, İSKUR PAZARLAMA şirketinin kuruluşunu gerçekleştirerek kıtalar arası 30'u aşkın ülkeye ihracat yapan bir dünya şirketi hüviyeti kazandı.
Tekstilin farklı sektörlerinde yatırımlarına devam eden İSKUR, Entegre tesislerimizden olan konfeksiyon tesisini tamamlayarak aylık 300.000 adet hazır giyim ürün kapasitesiyle üretime başladı.
İplik sektöründe artan talebi karşılamak için kapasite artırım çalışmalarını sürdüren İSKUR, OpenEnd iplik işletmelerine bir yenisini daha katarak OpenEnd iplik üretim kapasitesini 46 ton/gün'e çıkardı.
Faaliyet gösterdiği topluma karşı sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden İSKUR, İsmail Kurtul Sağlık Ocağı’nın yapımını tamamlayarak Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim etti.
Tekstilde büyümeye devam eden İSKUR,bu anlamda stratejik yatırımlarını sürdürerek ikinci ring iplik eğirme tesisi Compakt Ring yatırımıyla kapasitesini günlük 30 ton kapasiteye çıkardı.
İSKUR, ikinci sosyal sorumluluk projesi olarak olan 750 Öğrenci kapasiteli İsmail Kurtul İlköğretim Okulu’nun inşaasını tamamlayarak Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etti.
İSKUR Yönetim Kurulu Başkanı A.Kadir Kurtul , yaptığı yatırımlar, sağladığı istihdamla ülke ve bölge ekonomisine katkılarından dolayı TBMM tarafından Üstün Hizmet Ödülü ile onurlandırıldı.
İkinci örme kumaş tesisi devreye alınarak örme makine sayısı 127'ye, ham ve boyalı örme kumaş kapasitesi 50 ton/güne çıkarıldı. Vorteks iplik tesisi de 12 ton/gün kapasiteyle üretime başladı.
İSKUR, kojenerasyon doğalgaz elektrik santrali ile ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. 8.6 MW kurulu güce sahip olan sistem 2016 yılında 12.9 MW kapasiteye çıkarıldı.
Sektörde sinerjik yatırımların gücüne inanan İSKUR, ortaklık iştiraki olan olan MODENA Dokuma Kumaş Tesisi’ni devreye alarak, tekstilin kumaş bölümünde lider firmalar arasına girdi.
İSKUR, ülkede yaşanan sosyal barış süreci le birlikte Diyarbakır'a 100 Milyon TL'lik yatırımla 50.000 iğ kapasiteli ring compact iplik tesisini kurarak Kahramanmaraş dışındaki ilk yatırımını hayata geçirdi.
İSKUR yeni sektörlere adım atmaya devam ediyor. Otomobil sektörünün lider markası olan FIAT'ın Kahramanmaraş Yetkili Satış bayiliğini Marfi Otomotiv adı altında üstlenerek sektörde yeri aldı.
Tekstilin her alanında büyümeyi hedefleyen İSKUR, bugün lokomotif sektörlerden biri haline gelen denim işletme yatırımını tamamlayarak İSKUR DENİM markası ile üretim faaliyetlerine başlamıştır.
Yapımına 2012 yılında başlanıp 2015 yılında tamamlanan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nin bünyesindeki İlahiyat Fakültesi, tarihi mimarisi ve modern yapısıyla üniversitenin en güzel fakülteleri arasında yerini almıştır.